Linda Groothuijse

Creatieve content & copy
Heldere communicatie

“Ik schrijf pakkende en heldere teksten

voor tijdschrift, krant, social en web.”Over mij

×××
Ik ben Linda Groothuijse (1980), een freelance tekstschrijver uit Den Bosch. Na het behalen van mijn Hbo Bachelor Journalistiek ben ik als redacteur voor diverse tv-programma's werkzaam geweest, zoals Mentor Magazine (Teleac/NOT), Catherine gaat verder (TROS) en Kaarten op Tafel (EO) en voor het Brabants Dagblad. Sinds 2010 schrijf ik als freelance tekschrijver pakkende en krachtige content voor diverse media, bedrijven en stichtingen. Ook help ik hen graag bij communicatieklussen. En sinds kort heb ik de certificaten Google Basis Online Marketing + Schrijven voor Social Media van Frankwatching op zak.

Werk

Wat ik doe

Als freelance tekstschrijver in Den Bosch help ik je graag bij het bereiken, inspireren, overtuigen en raken van jouw doelgroep. Zowel commercieel als redactioneel, online én offline. Mijn stijl? Fris, helder en pakkend. Daarnaast zet ik als eindredacteur van diverse magazines graag de puntjes op de i. Voor opdrachtgevers als het Cultuurfonds Noord-Brabant en Cultuurfonds Overijssel verzorg ik de communicatie: van persbericht en communicatieplan tot social media content, filmproductie en brochure. Alles wat ik aanpak, doe ik met veel enthousiasme en vanuit een oprechte interesse. Daar ligt mijn kracht.

Opdrachten

Waar kan ik je bij helpen?

ARTIKELEN & INTERVIEWS: Voor jouw (online) blad of magazine ga ik graag op pad: van sfeerreportage tot portretreeks en advertorial. Dankzij mijn oprechte nieuwsgierigheid, liefde voor taal en journalistieke achtergrond, maak ik vlot leesbare teksten met sterke inhoud. CONTENTCREATIE: Online én offline bereik je jouw (potentiële) klanten met pakkende teksten die raken, inspireren en overtuigen. Van opvallende social media posts en scorende mailings tot klikklare content. COMMUNICATIE: Van persbericht en jaarverslag tot brochure, ik help je graag je boodschap over te brengen bij de voor jouw relevante doelgroep. Ook mijn fijne netwerk van fotografen, filmmakers, animatoren en vormgevers zet ik graag voor je in! REDIGEREN: Klim je liever zelf in de pen/achter de laptop? Dat kan natuurlijk ook! Ik controleer, redigeer, herschrijf en optimaliseer jouw teksten graag voor je.

Koffie?

Opdracht of co-productie?

Iedere opdracht is anders, daarom hanteer ik geen standaard prijskaartje. Er zijn meerder opties bespreekbaar: van opdracht- en uurtarief tot prijs per woord of per pagina. Graag bundel ik de krachten met andere creatieven. Van concept tot uitvoering, ik denk graag met je mee. Samen koffiedrinken? Leuk! Bel of app me via 06-47424073 of stuur een mailtje naar: info@lindagroothuijse.nl.Portfolio

×××
Van SEO webtekst en blog tot businessblad en cultureel magazine. Bekijk hier mijn portfolio.
Filter by
 • artikelen
 • communicatie
 • eindredactie
 • interviews
 • magazine
 • persberichten
 • social media
 • teksten
 • websiteteksten


Projecten

×××
Lees hier meer over de projecten waar ik op dit moment mee bezig ben.
 • ChatGPT vs. Tekstschrijver


  ‘Daar gaat je beroep als tekstschrijver!’, krijg ik sinds de komst van ChatGPT zo nu en dan te horen. Toch ben ik daar niet zo bang voor. Als tekstschrijver creëer ik unieke en originele inhoud door mijn eigen ideeën, perspectieven en schrijfstijl toe te passen. Tot nu toe liep ik 1 opdracht mis (zover ik weet); iemand die zijn websiteteksten liever door ChatGPT liet schrijven in plaats van door een professionele copywriter. En als je een zzp’er bent met een klein budget voor je marketing en communicatie, begrijp ik dat deels ook. Maar wat jouw onderneming zo uniek maakt, laat zich niet zo snel vangen door een geautomatiseerd computersysteem. Dat doe ik door prikkelende vragen te stellen, je een spiegel voor te houden en samen te sparren over jouw missie en visie. [Verder lezen? Klik op de foto]

 • Valpreventie: hoe voorkom je een val?


  ‘Van vallen en opstaan word je sterk en krachtig’, is ons geleerd. Maar wat als je ouder en wat brozer wordt? Dan kunnen de gevolgen van een val verstrekkend zijn. Van iets breken tot angstig worden om nog een keer te vallen waardoor je activiteiten gaat mijden. Voor Ons Magazine van KBO-Brabant schrijf ik een artikel over valpreventie, valcursussen en tips van Veiligheid.nl.

 • SHIFFT / Second Life


  Door de komst van TikTok, Insta en Facebook nemen we massaal een digitale identiteit aan. Veelal een opgepoetst plaatje, doordrenkt van angst om niet te volstaan. Waar komt het verlangen om een tweede identiteit te creëren vandaan en hoe geven we deze vorm? En wat betekent dit voor onze relaties, nu en in de toekomst? In Second Life gaat Jasper van Luijk (SHIFFT) samen met performers en publiek op zoek naar antwoorden. Ik sprak de choreograaf over zijn nieuwe voorstelling die op 7 april in de Stadsschouwburg in Utrecht in première ging.

 • Social Media Training Frankwatching


  Onlangs volgde ik de training ‘Schrijven voor Social Media’ van Frankwatching. Voor meerdere opdrachtgevers beheer ik de socials. Dan is het natuurlijk fijn om op de hoogte te blijven van de allerlaatste ontwikkelingen. Want hoe word je door goed geschreven content beter vindbaar en zichtbaar? En hoe laat je iemand stoppen met scrollen bij het zien van jouw posts? In de training leer je technieken en bouwstenen om aantrekkelijke en effectieve teksten te schrijven voor kanalen als Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn. Een aanrader voor iedere contentspecialist!

 • Websiteteksten Excellent Tuinen


  Sinds kort weet ik alles over tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud! In opdracht van websitebouwer Klikkracht heb ik voor Excellent Tuinen de websiteksten geredigeerd en deels herschreven. Altijd een leuke uitdaging om teksten nog pakkender, vlotter en beter vindbaar online te maken. Bekijk de nieuwe website van de hovenier uit regio Nijmegen hier!

 • Google Certificaat Online Marketing


  Na het volgen van 26 modules heb ik het Google certificaat basisprincipes van online marketing op zak. Een deel van de lesstof kende ik natuurlijk al, maar altijd fijn om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van social media, SEO en zoekmachinemarketing. Deze opgedane kennis kan ik weer mooi inzetten voor verschillende opdrachtgevers. Wil je ook aan de slag met praktische oefeningen en echte voorbeelden waarmee je kennis kunt omzetten in actie? Klik dan hier!Contact

×××
Ik ben werkzaam vanuit Buro 90 in de Verwersstraat in Den Bosch, loop gerust eens binnen. Heb je een mooie opdracht of wil je samenwerken aan een project? Leuk! Stuur me een mailtje of bel me via 06-47424073.