Linda Groothuijse

Creatieve content & copy

“Ik schrijf pakkende en heldere teksten

voor tijdschrift, krant, social en web.”Over mij

×××
Ik ben Linda Groothuijse (1980), een freelance tekstschrijver uit Den Bosch. Na het behalen van mijn Hbo Bachelor Journalistiek ben ik als redacteur voor diverse tv-programma's werkzaam geweest, zoals Mentor Magazine (Teleac/NOT), Catherine gaat verder (TROS) en Kaarten op Tafel (EO) en voor het Brabants Dagblad. Sinds 2010 schrijf ik als freelance tekschrijver pakkende en krachtige content voor diverse media, bedrijven en stichtingen. Ook help ik hen graag bij communicatieklussen. En sinds kort heb ik de certificaten Google Basis Online Marketing + Schrijven voor Social Media van Frankwatching op zak.

Werk

Wat ik doe

Als tekstschrijver, journalist en copywriter werk ik nauwkeurig binnen de gestelde deadline. Ik maak zowel commerciële als journalistieke producties. Het liefst zet ik mijn tanden in een tekst die raakt, overtuigt of aanzet tot actie. Mijn stijl? Fris, helder en pakkend. Daarnaast zet ik als eindredacteur van diverse magazines graag de puntjes op de i. Voor opdrachtgevers als het Cultuurfonds Noord-Brabant en Cultuurfonds Overijssel verzorg ik de communicatie: van persbericht en communicatieplan tot social media content, filmproductie en brochure. Alles wat ik aanpak, doe ik met veel enthousiasme en vanuit een oprechte interesse. Daar ligt mijn kracht.

Opdrachten

Waar kan ik je bij helpen?

ARTIKELEN & INTERVIEWS: Voor jouw (online) blad of magazine ga ik graag op pad: van sfeerreportage tot portretreeks en advertorial. Dankzij mijn oprechte nieuwsgierigheid, liefde voor taal en journalistieke achtergrond, maak ik vlot leesbare teksten met sterke inhoud. CONTENTCREATIE: Online én offline bereik je jouw (potentiële) klanten met pakkende teksten die raken, inspireren en overtuigen. Van opvallende social media posts en scorende mailings tot klikklare content. COMMUNICATIE: Van persbericht en jaarverslag tot brochure, ik help je graag je boodschap over te brengen bij de voor jouw relevante doelgroep. Ook mijn fijne netwerk van fotografen, filmmakers, animatoren en vormgevers zet ik graag voor je in! REDIGEREN: Klim je liever zelf in de pen/achter de laptop? Dat kan natuurlijk ook! Ik controleer, redigeer, herschrijf en optimaliseer jouw teksten graag voor je.

Koffie?

Opdracht of co-productie?

Iedere opdracht is anders, daarom hanteer ik geen standaard prijskaartje. Er zijn meerder opties bespreekbaar: van opdracht- en uurtarief tot prijs per woord of per pagina. Graag bundel ik de krachten met andere creatieven. Van concept tot uitvoering, ik denk graag met je mee. Samen koffiedrinken? Leuk! Bel of app me via 06-47424073 of stuur een mailtje naar: info@lindagroothuijse.nl.Portfolio

×××
Van SEO webtekst en blog tot businessblad en cultureel magazine. Bekijk hier mijn portfolio.
Filter by
 • artikelen
 • communicatie
 • eindredactie
 • interviews
 • magazine
 • persberichten
 • social media
 • teksten
 • websiteteksten


Projecten

×××
Lees hier meer over de projecten waar ik op dit moment mee bezig ben.
 • SHIFFT / Second Life


  Door de komst van TikTok, Insta en Facebook nemen we massaal een digitale identiteit aan. Veelal een opgepoetst plaatje, doordrenkt van angst om niet te volstaan. Waar komt het verlangen om een tweede identiteit te creëren vandaan en hoe geven we deze vorm? En wat betekent dit voor onze relaties, nu en in de toekomst? In Second Life gaat Jasper van Luijk (SHIFFT) samen met performers en publiek op zoek naar antwoorden. Ik sprak de choreograaf over zijn nieuwe voorstelling die op 7 april in de Stadsschouwburg in Utrecht in première gaat.

 • Social Media Training Frankwatching


  De komende twee dinsdagen spijker ik mijn social media kennis bij en volg ik de training ‘Schrijven voor Social Media‘ van Frankwatching. Voor meerdere opdrachtgevers beheer ik de socials, en dan is het fijn om op de hoogte te blijven van de allerlaatste ontwikkelingen.

 • Websiteteksten Excellent Tuinen


  Vanaf nu weet ik alles over tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud! Voor een hoveniersbedrijf uit regio Nijmegen ben ik namelijk de websiteksten aan het redigeren. Altijd een leuke uitdaging om teksten nog pakkender, vlotter en beter vindbaar online te maken.

 • Boek De Smaak van Savant


  Voor Books Unlimited werk ik aan het het gezonde kook- en leefstijlboek voor zorginstelling Savant uit Helmond. Een boek met lekkere en voedzame recepten van en door medewerkers, lokale fiets- en wandelroutes en barstensvol tips om goed voor jezelf te zorgen. En dat verdienen deze zorgkanjers!

 • Google Certificaat Online Marketing


  Whoppa! Na het volgen van 26 modules heb ik het Google certificaat basisprincipes van online marketing op zak. Een deel van de lesstof kende ik natuurlijk al, maar altijd fijn om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van social media, SEO en zoekmachinemarketing. Deze opgedane kennis kan ik weer mooi inzetten voor verschillende opdrachtgevers.

 • Artikel De Nieuwe Denktank


  Voor Ons Magazine schreef ik een artikel over de Nieuwe Denktank. ‘We merken dat de samenleving op veel punten is vastgelopen: van woningnood tot energie. Er zijn komende winter 1,2 miljoen huishoudens die het zich niet kunnen veroorloven om de thermostaat hoger te zetten. Maar helaas is er ook sprake van ideeënarmoede; en dat terwijl problemen als een sneltrein op ons af komen. Daarom is er dringend alternatief beleid nodig’, aldus secretaris Henriëtte van Hedel. Lees het artikel hier!Contact

×××
Ik ben werkzaam vanuit Buro 90 in de Verwersstraat in Den Bosch, loop gerust eens binnen. Heb je een mooie opdracht of wil je samenwerken aan een project? Leuk! Stuur me een mailtje of bel me via 06-47424073.