Linda Groothuijse

Creatieve copy & content
Heldere communicatie
Werkzaam vanuit Buro 90 in Den Bosch

“Ik schrijf pakkende en heldere teksten

voor tijdschrift, krant, social en web.”Over mij

×××
Ik ben Linda Groothuijse (1980), een freelance tekstschrijver uit Den Bosch. Na het behalen van mijn Hbo Bachelor Journalistiek ben ik als redacteur voor diverse tv-programma's werkzaam geweest, zoals Mentor Magazine (Teleac/NOT), Catherine gaat verder (TROS) en Kaarten op Tafel (EO) en voor het Brabants Dagblad. Sinds 2010 schrijf ik als freelance tekschrijver pakkende en krachtige content voor diverse media, bedrijven en stichtingen. Ook help ik hen graag bij communicatieklussen. En sinds kort heb ik de certificaten Google Basis Online Marketing + Schrijven voor Social Media van Frankwatching op zak.

Werk

Wat ik doe

Als freelance tekstschrijver in Den Bosch help ik je graag bij het bereiken, inspireren, overtuigen en raken van jouw doelgroep. Zowel commercieel als redactioneel, online én offline. Mijn stijl? Fris, helder en pakkend. Daarnaast zet ik als eindredacteur van diverse magazines graag de puntjes op de i. Voor opdrachtgevers als het Cultuurfonds Noord-Brabant en Cultuurfonds Overijssel verzorg ik de communicatie: van persbericht en communicatieplan tot social media content, filmproductie en brochure. Alles wat ik aanpak, doe ik met veel enthousiasme en vanuit een oprechte interesse. Daar ligt mijn kracht.

Opdrachten

Waar kan ik je bij helpen?

ARTIKELEN & INTERVIEWS: Voor jouw (online) blad of magazine ga ik graag op pad: van sfeerreportage tot portretreeks en advertorial. Dankzij mijn oprechte nieuwsgierigheid, liefde voor taal en journalistieke achtergrond, maak ik vlot leesbare teksten met sterke inhoud. CONTENTCREATIE: Online én offline bereik je jouw (potentiële) klanten met pakkende teksten die raken, inspireren en overtuigen. Van opvallende social media posts en scorende mailings tot klikklare content. COMMUNICATIE: Van persbericht en jaarverslag tot brochure, ik help je graag je boodschap over te brengen bij de voor jouw relevante doelgroep. Ook mijn fijne netwerk van fotografen, filmmakers, animatoren en vormgevers zet ik graag voor je in! REDIGEREN: Klim je liever zelf in de pen/achter de laptop? Dat kan natuurlijk ook! Ik controleer, redigeer, herschrijf en optimaliseer jouw teksten graag voor je.

Koffie?

Opdracht of co-productie?

Iedere opdracht is anders, daarom hanteer ik geen standaard prijskaartje. Er zijn meerder opties bespreekbaar: van opdracht- en uurtarief tot prijs per woord of per pagina. Graag bundel ik de krachten met andere creatieven. Van concept tot uitvoering, ik denk graag met je mee. Samen koffiedrinken? Leuk! Bel of app me via 06-47424073 of stuur een mailtje naar: info@lindagroothuijse.nl.Portfolio

×××
Van SEO webtekst en blog tot businessblad en cultureel magazine. Bekijk hier mijn portfolio.
Filter by
 • artikelen
 • communicatie
 • eindredactie
 • interviews
 • magazine
 • persberichten
 • social media
 • teksten
 • websiteteksten


Projecten

×××
Lees hier meer over de projecten waar ik op dit moment mee bezig ben.
 • SPARK Campus


  Voor SPARK Campus interviewde ik Louis Camps van JAJO. Samen met SPARK, collegebedrijven, partners, leveranciers, opdrachtgevers en collega-bouwbedrijven wil de bouwgroep het nieuwe, circulaire fundament leggen in een veranderende (bouw)wereld.  

 • Facet Business Consulting


  Facet Business Consulting helpt de belangen van organisaties en medewerkers op één lijn te krijgen. Het familiebedrijf ziet mensen als ruwe diamenten; je kan ze polijsten en van meerdere kanten laten stralen. Zo is de naam Facet ontstaan. Terwijl zij mensen laten uitblinken, poets ik hun websiteteksten op!

 • Fotoshoot By Marjo


  Een fotoshoot is niet echt mijn ding… Als tekstschrijver ben ik meer van de taal ; ) Maar gelukkig was daar Marjo van de Peppel van Bymarjo. Het werd toch een ontspannen shoot met veel lol op Buro 90. Altijd best confronterend die foto’s, toch ben ik blij met het resultaat! Dank Marjo en een shout out naar al mijn aanmoedigende collega’s!

 • Volantesss


  Voor gedelegeerd projectontwikkelaar Volantess werk ik aan de website- en projectteksten en social media posts. Volantess realiseert duurzaam vastgoed en unieke concepten van hoogwaardige kwaliteit: van logistiek centrum tot appartementencomplex.

 • ChatGPT vs. Tekstschrijver


  ‘Daar gaat je beroep als tekstschrijver!’, krijg ik sinds de komst van ChatGPT zo nu en dan te horen. Toch ben ik daar niet zo bang voor. Als tekstschrijver creëer ik unieke en originele inhoud door mijn eigen ideeën, perspectieven en schrijfstijl toe te passen. Tot nu toe liep ik 1 opdracht mis (zover ik weet); iemand die zijn websiteteksten liever door ChatGPT liet schrijven in plaats van door een professionele copywriter. En als je een zzp’er bent met een klein budget voor je marketing en communicatie, begrijp ik dat deels ook. Maar wat jouw onderneming zo uniek maakt, laat zich niet zo snel vangen door een geautomatiseerd computersysteem. Dat doe ik door prikkelende vragen te stellen, je een spiegel voor te houden en samen te sparren over jouw missie en visie. [Verder lezen? Klik op de foto]

 • Valpreventie: hoe voorkom je een val?


  ‘Van vallen en opstaan word je sterk en krachtig’, is ons geleerd. Maar wat als je ouder en wat brozer wordt? Dan kunnen de gevolgen van een val verstrekkend zijn. Van iets breken tot angstig worden om nog een keer te vallen waardoor je activiteiten gaat mijden. Voor Ons Magazine van KBO-Brabant schrijf ik een artikel over valpreventie, valcursussen en tips van Veiligheid.nl.Contact

×××
Ik ben werkzaam vanuit Buro 90 in de Verwersstraat in Den Bosch, loop gerust eens binnen. Heb je een mooie opdracht of wil je samenwerken aan een project? Leuk! Stuur me een mailtje of bel me via 06-47424073.