Linda Groothuijse

Creatieve copy & content
Heldere communicatie
Werkzaam vanuit Buro90 in de Verwersstraat in Den Bosch

“Ik schrijf pakkende en heldere teksten

voor tijdschrift, krant, social en web.”Over mij

×××
Ik ben een freelance tekstschrijver uit Den Bosch. Geboren in 1980 in Rosmalen en afgestudeerd aan de School voor Journalistiek te Utrecht. Voorheen werkzaam als redacteur voor diverse tv-programma's zoals Mentor Magazine (Teleac/NOT), Catherine gaat verder (TROS) en Kaarten op Tafel (EO) en voor het Brabants Dagblad. Sinds 2010 schrijf ik pakkende en krachtige content voor diverse media, bedrijven en stichtingen. Ook help ik hen graag bij communicatieklussen.

Werk

Wat ik doe

Als tekstschrijver, journalist en copywriter werk ik nauwkeurig binnen de gestelde deadline. Ik maak zowel commerciële als journalistieke producties. Het liefst zet ik mijn tanden in een tekst die raakt, overtuigt of aanzet tot actie. Mijn stijl? Fris, helder en pakkend. Daarnaast zet ik als eindredacteur van diverse magazines de puntjes op de i. Voor opdrachtgevers o.a. Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en Overijssel verzorg ik de communicatie: van persbericht en communicatieplan tot social media content en brochure. Alles wat ik aanpak, doe ik met veel enthousiasme en vanuit een oprechte interesse. Daar ligt mijn kracht.

Opdrachtgevers

Voor wie ik schrijf

Print: ONS Magazine/ Theater aan de Parade/ Regio Bussines / Arts in Spe/ Print Matters / Puur / INTI Knitwear/ Project OOG Den Bosch/ Nederland Bruist/ PiT/ De Nederlandse Stomavereniging/ KBO-Brabant/ Huidzorg 073. Online: Prins Bernhard Cultuurfonds/ SPARK Makers Zone/ Monuta/ Capability/ DOCC CONTROL/ Theater aan de Parade/ Kloosterhotel de Soete Moeder/DOKVAST/ Willem II Fabriek/ By Marjo/ Be Pure/ ANWB / Xpert Clinic/ Uitgeverij PS/ BIM-optimaal/ Dingemans Architectuur. Communicatie: Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel/ DOKVAST/ Brabantsche Worstenbroodjes/ Zuiderwaterliniefestival.

Koffie?

Opdracht of co-productie?

Iedere opdracht is anders, daarom hanteer ik geen standaard prijskaartje. Er zijn meerder opties bespreekbaar: van opdracht- en uurtarief tot prijs per woord op per pagina. Graag bundel ik de krachten met andere creatieven. Van concept tot uitvoering, ik denk graag met je mee. Samen koffiedrinken? Leuk! Bel of app me via 06-47424073 of mail naar: info@lindagroothuijse.nl.Portfolio

×××
Van SEO webtekst en blog tot businessblad en cultureel magazine. Bekijk hier mijn portfolio.
Filter by
 • artikelen
 • communicatie
 • eindredactie
 • interviews
 • magazine
 • persberichten
 • social media
 • teksten
 • websiteteksten


Projecten

×××
Lees hier meer over de projecten waar ik mij momenteel mee bezig ben.
 • Boek De Smaak van Savant


  Voor Books Unlimited werk ik aan het het gezonde kook- en leefstijlboek voor zorginstelling Savant uit Helmond. Een boek met lekker en voedzame recepten van en door medewerkers, lokale fiets- en wandelroutes en barstensvol tips om goed voor jezelf te zorgen. En dat verdienen deze zorgkanjers!

 • Google Certificaat Online Marketing


  Whoppa! Na het volgen van 26 modules heb ik het Google certificaat basisprincipes van online marketing op zak. Een deel van de lesstof kende ik natuurlijk al, maar altijd fijn om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van social media, SEO en zoekmachinemarketing. Deze opgedane kennis kan ik weer mooi inzetten voor verschillende opdrachtgevers.

 • Artikel De Nieuwe Denktank


  Voor Ons Magazine schreef ik een artikel over de Nieuwe Denktank. ‘We merken dat de samenleving op veel punten is vastgelopen: van woningnood tot energie. Er zijn komende winter 1,2 miljoen huishoudens die het zich niet kunnen veroorloven om de thermostaat hoger te zetten. Maar helaas is er ook sprake van ideeënarmoede; en dat terwijl problemen als een sneltrein op ons af komen. Daarom is er dringend alternatief beleid nodig’, aldus secretaris Henriëtte van Hedel. Lees het artikel hier!Contact

×××
Ik ben werkzaam vanuit Buro 90 in de Verwersstraat in Den Bosch, loop gerust eens binnen. Heb je een mooie opdracht of wil je samenwerken aan een project? Leuk! Stuur me een mailtje of bel me via 06-47424073.