Linda Groothuijse

Creatieve copy & content
Heldere communicatie
Werkzaam vanuit Buro 90 in Den Bosch

“Ik schrijf pakkende en heldere teksten

voor tijdschrift, krant, social en web.”Over mij

×××
Ik ben Linda Groothuijse (1980), een freelance tekstschrijver uit Den Bosch. Na het behalen van mijn Hbo Bachelor Journalistiek ben ik als redacteur voor diverse tv-programma's werkzaam geweest, zoals Mentor Magazine (Teleac/NOT), Catherine gaat verder (TROS) en Kaarten op Tafel (EO) en voor het Brabants Dagblad. Sinds 2010 schrijf ik als freelance tekschrijver pakkende en krachtige content voor diverse media, bedrijven en stichtingen. Ook help ik hen graag bij communicatieklussen. En sinds kort heb ik de certificaten Google Basis Online Marketing + Schrijven voor Social Media van Frankwatching op zak.

Werk

Wat ik doe

Als freelance tekstschrijver in Den Bosch help ik je graag bij het bereiken, inspireren, overtuigen en raken van jouw doelgroep. Zowel commercieel als redactioneel, online én offline. Mijn stijl? Fris, helder en pakkend. Daarnaast zet ik als eindredacteur van diverse magazines graag de puntjes op de i. Voor opdrachtgevers als het Cultuurfonds verzorg ik de communicatie: van persbericht, jaarverslag en communicatieplan tot social media content, filmproductie en brochure. Alles wat ik aanpak, doe ik met veel enthousiasme en vanuit een oprechte interesse. Daar ligt mijn kracht.

Opdrachten

Waar kan ik je bij helpen?

ARTIKELEN & INTERVIEWS: Voor jouw (online) blad of magazine ga ik graag op pad: van sfeerreportage tot portretreeks en advertorial. Dankzij mijn oprechte nieuwsgierigheid, liefde voor taal en journalistieke achtergrond, maak ik vlot leesbare teksten met sterke inhoud. CONTENTCREATIE: Online én offline bereik je jouw (potentiële) klanten met pakkende teksten die raken, inspireren en overtuigen. Van opvallende social media posts en scorende mailings tot klikklare content. COMMUNICATIE: Van persbericht en jaarverslag tot brochure, ik help je graag je boodschap over te brengen bij de voor jouw relevante doelgroep. Ook mijn fijne netwerk van fotografen, filmmakers, animatoren en vormgevers zet ik graag voor je in! REDIGEREN: Klim je liever zelf in de pen/achter de laptop? Dat kan natuurlijk ook! Ik controleer, redigeer, herschrijf en optimaliseer jouw teksten graag voor je.

Koffie?

Opdracht of co-productie?

Iedere opdracht is anders, daarom hanteer ik geen standaard prijskaartje. Er zijn meerder opties bespreekbaar: van opdracht- en uurtarief tot prijs per woord of per pagina. Ik schrijf géén gratis proefteksten. Als je mij inschakelt, doe je dat omdat je waarde aan je communicatie wilt toevoegen en bereid bent om een investering te doen om vervolgens meer resultaat te boeken. Een (telefonische) kennismaking, uitleg project en afstemming budget en deadlines is gratis en vrijblijvend. Een betaalde eerste (deel)opdracht is wel mogelijk. Graag bundel ik de krachten met andere creatieven. Van concept tot uitvoering, ik denk graag met je mee. Samen koffiedrinken? Leuk! Bel of app me via 06-47424073 of stuur een mailtje naar: info@lindagroothuijse.nl.Portfolio

×××
Van SEO webtekst en blog tot businessblad en cultureel magazine. Bekijk hier mijn portfolio.
Filter by
 • artikelen
 • communicatie
 • eindredactie
 • interviews
 • magazine
 • persberichten
 • social media
 • teksten
 • websiteteksten


Projecten

×××
Lees hier meer over de projecten waar ik op dit moment mee bezig ben.
 • Ondervoeding bij senioren


  Veel senioren zijn zich er niet van bewust dat ze onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Toch liegen de cijfers er niet om: van de thuiswonende ouderen is 12 procent ondervoed en bij ouderen die gebruikmaken van thuiszorg is dit maar liefst 35 procent. Maar wat zijn eigenlijk de oorzaken van ondervoeding? En hoe herken én voorkom je dit probleem? Voor ONS Magazine schreef ik een artikel over dit vaak onderschatte probleem. Wil je er meer over weten? Klik op de foto voor de link naar het artikel!

 • De Huyzerij


  Voor De Huyzerij, dé Bossche stadsmakelaar, herschrijf ik de websiteteksten. Ik fris de teksten op en zorg ervoor dat zowel kopers als verkopers zich aangesproken voelen en de site weten te vinden. En een beetje eigenzinnig mag, dus extra leuk om aan de slag te gaan voor De Huyzerij!

 • Spoedje!


  Op maandagmiddag een spoedklusje, kom maar door! Voor de social ad van Factor, het zusje van Hello Fresh, schreef ik mee aan het script. In een middag tijd boog ik de tekst om richting de wensen van de opdrachtgever. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

 • Cultuurfonds Gelderland


  Naast Cultuurfonds Noord-Brabant en Overijssel ben ik sinds kort werkzaam voor Cultuurfonds Gelderland. Ik ga de content creëren voor hun Instagram-kanaal en het aantal volgers verder helpen uitbouwen, dus volgen en liken: @cultuurfondsgelderland!

 • SPARK Campus


  Voor SPARK Campus interviewde ik Louis Camps van JAJO. Samen met SPARK, collegebedrijven, partners, leveranciers, opdrachtgevers en collega-bouwbedrijven wil de bouwgroep het nieuwe, circulaire fundament leggen in een veranderende (bouw)wereld.  

 • Facet Business Consulting


  Facet Business Consulting helpt de belangen van organisaties en medewerkers op één lijn te krijgen. Het familiebedrijf ziet mensen als ruwe diamenten; je kan ze polijsten en van meerdere kanten laten stralen. Zo is de naam Facet ontstaan. Terwijl zij mensen laten uitblinken, poets ik hun websiteteksten op!Contact

×××
Ik ben werkzaam vanuit Buro 90 in de Verwersstraat in Den Bosch, loop gerust eens binnen. Heb je een mooie opdracht of wil je samenwerken aan een project? Leuk! Stuur me een mailtje via info@lindagroothuijse.nl of bel me via 06-47424073.